Εισηγήσεις - Ομιλίες
Στρατηγικές και μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στη χώρα μας: Ο ρόλος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στην ενσωμάτωση.
Εισήγηση στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «Τεκμηριωμένη φροντίδα υγείας και υγειονομική μεταρρύθμιση», Αθήνα 13-16.11.2006.
 
Το πρόβλημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος-Ιδιωτικά Πανεπιστήμια», Κόρινθος 9.11.2006.
 
The Right to Employment as the Cornerstone of the European Social Model.
Εισήγηση στο 14ο παγκόσμιο συνέδριο που διοργάνωσε η International In-dustrial Relations Association, με θέμα: “Social actors, work organizations and new technologies in the 21st century”, Λίμα-Περού 11-14.9.2006.
 
Δημοκρατική συμμετοχή και δικαιώματα των μεταναστών.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «Libertas», με θέμα: «Δημοκρατική κοινωνία και δικαιώματα του ανθρώπου», Αθήνα 1-2.06.2006.
 
Η δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ και το Δήμο Μεγαρέων, Μέγαρα 1.06.2006.
 
Οι συνταγματικές εγγυήσεις της πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου στον 21ο αιώνα», Αθήνα 29-30.03.2006.
 
Νέο θεσμικό πλαίσιο και κοινωνικά δικαιώματα: από τη μεταρρύθμιση στην ένταξη.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Νέο θεσμικό πλαίσιο και πολιτικές για τους μετανάστες», Ναύπλιο 16-17.12.2005.
 
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συμπράξεις και οι δυνατότητες εφαρμογής του στην υγεία.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «Καινοτομία και Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Υγεία», Αθήνα 14-17.12.2005.
 
Κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνική δράση των ΟΤΑ.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚ Νομού Μεσσηνίας, με θέμα: «Κοινωνική Πολιτική των ΟΤΑ - Δράσεις κοινωνικής υποστήριξης του ευρύτερου πληθυσμού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», Καλαμάτα 11.6.2005.
 
Το κοινωνικό έλλειμμα μετά το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ερευνών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο 19.4.2005.
 
Μέσα ενημέρωσης, νέοι, ρατσισμός: Κριτική προσέγγιση της θεσμικής προστασίας έναντι του ρατσιστικού λόγου.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μέσα μαζικής ενημέρωσης, νέοι και ρατσισμός», Πανεπιστήμιο Αθηνών 16.4.2005.
 
Συνταγματικές διαστάσεις της φαρμακευτικής πολιτικής.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Η αναμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής», Κόρινθος 6.4.2005.
 
Η Συνταγματική Συνθήκη και η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Φ.Ν., με θέμα: «Quo Vadis Europa? Συνθήκη για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συντάγματος», Αμφιθέατρο Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα 17-18.3.2005.
 
Ελευθερία της πληροφόρησης και κρατική χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Σχέσεις κράτους και ΜΜΕ. Ελευθερία της επικοινωνίας ή κρατικός έλεγχος;», ΕΣΗΕΑ, Αθήνα 22.2.2005.
 
Νομικές, θεσμικές και διοικητικές διαστάσεις του καθεστώτος εισόδου και παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα», Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη 20.2.2005.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 136 - 150 από 179

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr