Εισηγήσεις - Ομιλίες
Constitutional Revision and the European Legal System. Fields of tension between the Greek Constitution and the European legal system.
Εισήγηση στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε η International Association of Constitutional Law με θέμα: Rethinking the boundaries of Constitu-tional Law”, Αθήνα 11-15.6.2007.
 
Αόρατα χέρια και κοινωνικά δικαιώματα. Ξαναδιαβάζοντας τα "Είδωλα Πολιτισμού".
Εισήγηση σε επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης προς τιμήν του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, Ρέθυμνο 5-7.6.2007.
 
Tackling Poverty and Combating Social Exclusion through Social Networks and Coordination Mechanisms.
Εισήγηση σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η International Industrial Relations Association με θέμα: «The Changing Global Labor Market», Νέο Δελχί, 19-21.4.2007.
 
Κρίση του πολιτικού συστήματος και συνταγματική πολιτική.
Εισήγηση στο συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Κρίση του ελληνικού πολιτικού συστήματος; Σύγχρονες προκλήσεις και μεταρρυθμιστικές προοπτικές», Αθήνα 13-14.03.2007.
 
10 θέσεις και 4 προτάσεις για την αναθεώρηση του άρθρου 16, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κολέγια
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων, με θέμα: "Ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Παρελθόν - παρόν - μέλλον", Αθήνα 20/01/2007.
 
Models for Combating Social Exclusion in the Countries of Southern Europe based on a case study from Greece.
Εισήγηση σε συνέδριο που διοργάνωσε το European Institute for Social Security, με θέμα: «Prevention and integration», Roskilde University, 28-29.9.2006.
 
Στρατηγικές και μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στη χώρα μας: Ο ρόλος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στην ενσωμάτωση.
Εισήγηση στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «Τεκμηριωμένη φροντίδα υγείας και υγειονομική μεταρρύθμιση», Αθήνα 13-16.11.2006.
 
Το πρόβλημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος-Ιδιωτικά Πανεπιστήμια», Κόρινθος 9.11.2006.
 
The Right to Employment as the Cornerstone of the European Social Model.
Εισήγηση στο 14ο παγκόσμιο συνέδριο που διοργάνωσε η International In-dustrial Relations Association, με θέμα: “Social actors, work organizations and new technologies in the 21st century”, Λίμα-Περού 11-14.9.2006.
 
Δημοκρατική συμμετοχή και δικαιώματα των μεταναστών.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «Libertas», με θέμα: «Δημοκρατική κοινωνία και δικαιώματα του ανθρώπου», Αθήνα 1-2.06.2006.
 
Η δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ και το Δήμο Μεγαρέων, Μέγαρα 1.06.2006.
 
Οι συνταγματικές εγγυήσεις της πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου στον 21ο αιώνα», Αθήνα 29-30.03.2006.
 
Νέο θεσμικό πλαίσιο και κοινωνικά δικαιώματα: από τη μεταρρύθμιση στην ένταξη.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Νέο θεσμικό πλαίσιο και πολιτικές για τους μετανάστες», Ναύπλιο 16-17.12.2005.
 
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συμπράξεις και οι δυνατότητες εφαρμογής του στην υγεία.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «Καινοτομία και Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Υγεία», Αθήνα 14-17.12.2005.
 
Κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνική δράση των ΟΤΑ.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚ Νομού Μεσσηνίας, με θέμα: «Κοινωνική Πολιτική των ΟΤΑ - Δράσεις κοινωνικής υποστήριξης του ευρύτερου πληθυσμού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», Καλαμάτα 11.6.2005.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 136 - 150 από 185

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr