Εισηγήσεις - Ομιλίες
Η δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ και το Δήμο Μεγαρέων, Μέγαρα 1.06.2006.
 
Οι συνταγματικές εγγυήσεις της πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης ενόψει της νομοθετικής μεταρρύθμισης και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου στον 21ο αιώνα», Αθήνα 29-30.03.2006.
 
Νέο θεσμικό πλαίσιο και κοινωνικά δικαιώματα: από τη μεταρρύθμιση στην ένταξη.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Νέο θεσμικό πλαίσιο και πολιτικές για τους μετανάστες», Ναύπλιο 16-17.12.2005.
 
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συμπράξεις και οι δυνατότητες εφαρμογής του στην υγεία.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα: «Καινοτομία και Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Υγεία», Αθήνα 14-17.12.2005.
 
Κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνική δράση των ΟΤΑ.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚ Νομού Μεσσηνίας, με θέμα: «Κοινωνική Πολιτική των ΟΤΑ - Δράσεις κοινωνικής υποστήριξης του ευρύτερου πληθυσμού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», Καλαμάτα 11.6.2005.
 
Το κοινωνικό έλλειμμα μετά το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ερευνών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα», Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο 19.4.2005.
 
Μέσα ενημέρωσης, νέοι, ρατσισμός: Κριτική προσέγγιση της θεσμικής προστασίας έναντι του ρατσιστικού λόγου.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μέσα μαζικής ενημέρωσης, νέοι και ρατσισμός», Πανεπιστήμιο Αθηνών 16.4.2005.
 
Συνταγματικές διαστάσεις της φαρμακευτικής πολιτικής.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Η αναμόρφωση της φαρμακευτικής πολιτικής», Κόρινθος 6.4.2005.
 
Η Συνταγματική Συνθήκη και η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Φ.Ν., με θέμα: «Quo Vadis Europa? Συνθήκη για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συντάγματος», Αμφιθέατρο Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα 17-18.3.2005.
 
Ελευθερία της πληροφόρησης και κρατική χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Σχέσεις κράτους και ΜΜΕ. Ελευθερία της επικοινωνίας ή κρατικός έλεγχος;», ΕΣΗΕΑ, Αθήνα 22.2.2005.
 
Νομικές, θεσμικές και διοικητικές διαστάσεις του καθεστώτος εισόδου και παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα: «Μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα», Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη 20.2.2005.
 
Διλήμματα αναδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κορίνθιων Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων με θέμα: «Εργασία και Κοινωνία: σχέσεις και ανασχέσεις», Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθος 18.12.2004.
 
Διαπλοκή, βασικός μέτοχος, διαφάνεια.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με θέμα: «Σχέσεις πολιτικής εξουσίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας», Ζάππειο Μέγαρο 20.10.2004.
 
Loyalty of the civil service corps members in constitutional understand-ing.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το πολωνικό Institut of Public Affairs, με θέμα: «Ethics in Public Administration», Βαρσοβία 13.10.2004.
 
Κράτος πρόληψης, κοινωνία της διακινδύνευσης και κοινωνική προστασία.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσαν το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Ασφάλεια και Δημοκρατία στην κοινωνία της διακινδύνευσης», Γαλλικό Ινστιτούτο, Αθήνα 9-10.9.2004.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 136 - 150 από 175

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr