Εισηγήσεις - Ομιλίες
Προτεραιότητες για την συνταγματική αναθεώρηση
Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Οι προϋποθέσεις της αναθεωρητικής συναίνεσης και οι κίνδυνοι του συνταγματικού λαϊκισμού» που διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, Αθήνα, 14.11.2018
 
Concluding remarks: Assessing the impact of Populism on the Rule of Law
Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που διοργάνωσαν η Konrad Adenauer Stiftung, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθήνα, 13.11.2018
 
Δημόσια Πολιτική και Καλή Νομοθέτηση
Εισήγηση στο Στρογγυλό Τραπέζι στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Δημόσια Διακυβέρνηση - Προοπτικές και προκλήσεις στον 21ο αιώνα» που διοργάνωσε ο Τομέας Διοικητικής Επιστήμης Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, Αθήνα, 31.10-1.11.2018
 
Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος σε συνθήκες κρίσης
Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα "100 χρόνια ΓΣΕΕ: μνήμη και μέλλον των συνδικάτων" που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Αθήνα, 2.10.2018
 
How does the Populist Mind see the Constitution?
Εισήγηση στην εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich Ebert με θέμα «A FUTURE FOR ALL. A EUROPE THAT SECURES IT. A PROGRESSIVE MOVEMENT TO BUILD IT», Αθήνα, 18.09.2018.
 
Επιτελικό Κράτος και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση
Εισήγηση στην ημερίδα για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τίτλο «Δομικές και λειτουργικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση», Αθήνα 04.07.2018.
 
Addressing Democratic Backslide: Tools of Constitutional resilience
Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο "Safeguarding Democratic Institutions within a Europe in crisis: Challenges and Responses", με τη συνδιοργάνωση των European Centre of Research and Training on Human Rights and Humanitarian Action - Panteion University, J. Monnet Chair Solidarity - Civil Protection and Humanitarian Action in EU, Chair UNESCO Democracy - Human Rights and Peace, σε συνεργασία με Permanent Representation of Greece to the Council of Europe και Council of Europe, Ναύπλιο 11-12.05.2018.
 
Ποιες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση μετά την κρίση;
Εισήγηση στο συνέδριο "Η Δημόσια Διοίκηση μετά την κρίση" που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Τσάτσου και η Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αθήνα 03-04.05.2018.
 
Προτάσεις για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης
Εισήγηση  στην εκδήλωση «Δικαιοσύνη: Ημέρα ανεξαρτησίας » του κινήματος "Δράση", Αθήνα 28.3.2018.
 
Ψηφιοποίηση και ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στον τραπεζικό τομέα
Εισήγηση  στην εκδήλωση «Νέες τεχνολογίες  στις Τράπεζες και επιπτώσεις στην απασχόληση» του Ινστιτούτου Εργασίας ΟΤΟΕ, Αθήνα 13.2.2018.
 
Απειλείται σήμερα το κράτος δικαίου;
Εισήγηση  στην εκδήλωση «Διάκριση Εξουσιών και Κράτος Δικαίου» του Πολιτικού Εργαστηρίου για τη Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία, Αθήνα 13.2.2018.
 
Προς ένα νέο πλαίσιο της προσφυγικής -μεταναστευτικής πολιτικής
Εισήγηση στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με θέμα: Μετανάστευση – Ένταξη – Ιθαγένεια, Αθήνα 2-3.2.2018.
 
Η Σοσιαλδημοκρατία μεταξύ Αλήθειας και Προσδοκίας

Εισήγηση στην εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich Ebert με θέμα «Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;», 17.1.2018.

 
Η αντισυνταγματικότητα των νέων ασφαλιστικών ρυθμίσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Εισήγηση στο 2ο Πανελλήνιο Forum Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις με θέμα: «Φορολογικό και Ασφαλιστικό σύστημα & Δικηγορία», Αθήνα 16-17.6.2017.
 
Τρία πεδία παρέμβασης στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα
Εισήγηση στη Στρογγυλή Τράπεζα του Συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με τίτλο "Ένα άλλο κράτος είναι εφικτό – Οι θεσμικές προϋποθέσεις", Αθήνα 12.6.2017.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 30 από 203

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr