Εισηγήσεις - Ομιλίες
Διλήμματα αναδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κορίνθιων Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων με θέμα: «Εργασία και Κοινωνία: σχέσεις και ανασχέσεις», Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθος 18.12.2004.
 
Διαπλοκή, βασικός μέτοχος, διαφάνεια.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με θέμα: «Σχέσεις πολιτικής εξουσίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας», Ζάππειο Μέγαρο 20.10.2004.
 
Loyalty of the civil service corps members in constitutional understand-ing.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το πολωνικό Institut of Public Affairs, με θέμα: «Ethics in Public Administration», Βαρσοβία 13.10.2004.
 
Κράτος πρόληψης, κοινωνία της διακινδύνευσης και κοινωνική προστασία.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσαν το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Ασφάλεια και Δημοκρατία στην κοινωνία της διακινδύνευσης», Γαλλικό Ινστιτούτο, Αθήνα 9-10.9.2004.
 
Democracy as a Fundamental Principle of the European Union Institu-tional Order.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε από τους Association to Unite the Democracies, Prague Institute for Global Urban Development και University of Northern Virginia, με θέμα: « Redefining Europe», Κοινοβούλιο της Τσεχίας, Πράγα 26-30.3.2004.
 
Methodological principles of constitutional revision based on overlapping consensus.
Εισήγηση στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Constitutionalism: Old Concepts, New Worlds», Santiago de Chile 12-16.1.2004.
 
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τα νέα δικαιώματα.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με θέμα: «1953-2003: Τα δικαιώματα στην Ελλάδα από το τέλος του εμφυλίου στο τέλος της μεταπολίτευσης», Αθήνα 12-14.12.2003.
 
Ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης: Διεθνείς τάσεις και ελληνικές προοπτικές.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης, με θέμα «Η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα: Προβλήματα και προοπτικές», Αθήνα 1.11.2003.
 
Social rights and social solidarity in the Draft Constitutional Treaty.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το European Constitutional Law Network, με θέμα: «The Draft Constitutional Treaty of the European Union», Λισαβόνα 25-26.9.2003.
 
Η ανάγκη προστασίας των πολιτιστικών αγαθών ως θεμιτός περιορισμός στο δικαίωμα ιδιοκτησίας;
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά και το δίκαιο», Αθήνα 3-4.6.2003.
 
Θεμελιώδεις αρχές προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκλίσεις και ιδιαιτερότητες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Συνταγματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία: Συγκλίσεις και ιδιαιτερότητες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό συνταγματικό πολιτισμό», Αθήνα 20-21.3.2003.
 
Η δημοκρατική αρχή ως οργανωτική βάση της ευρωπαϊκής ενωσιακής τάξης.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η προοπτική ενός Συντάγματος για την Ευρώπη», Θεσσαλονίκη 28.2.-1.3.2003.
 
Νέοι, βία, ρατσισμός και ΜΜΕ: Θεσμικό πλαίσιο και πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: «Νέοι, βία και ρατσισμός: Η “εικόνα” από τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», Αθήνα 13-14.12.2002.
 
Πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητες αρχές.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: «Το κομματικό φαινόμενο στον 21ο αιώνα», Αθήνα 13-14 Ιουνίου 2002.
 
Η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου με θέμα «Η πορεία προς το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και η πρόσφατη αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος», Θεσσαλονίκη 28-29 Οκτωβρίου 2001.
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 166 - 180 από 194

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr