Εισηγήσεις - Ομιλίες
Η ανάγκη προστασίας των πολιτιστικών αγαθών ως θεμιτός περιορισμός στο δικαίωμα ιδιοκτησίας;
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά και το δίκαιο», Αθήνα 3-4.6.2003.
 
Θεμελιώδεις αρχές προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκλίσεις και ιδιαιτερότητες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: «Συνταγματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία: Συγκλίσεις και ιδιαιτερότητες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό συνταγματικό πολιτισμό», Αθήνα 20-21.3.2003.
 
Η δημοκρατική αρχή ως οργανωτική βάση της ευρωπαϊκής ενωσιακής τάξης.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η προοπτική ενός Συντάγματος για την Ευρώπη», Θεσσαλονίκη 28.2.-1.3.2003.
 
Νέοι, βία, ρατσισμός και ΜΜΕ: Θεσμικό πλαίσιο και πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: «Νέοι, βία και ρατσισμός: Η “εικόνα” από τα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια», Αθήνα 13-14.12.2002.
 
Πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητες αρχές.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: «Το κομματικό φαινόμενο στον 21ο αιώνα», Αθήνα 13-14 Ιουνίου 2002.
 
Η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου με θέμα «Η πορεία προς το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και η πρόσφατη αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος», Θεσσαλονίκη 28-29 Οκτωβρίου 2001.
 
Η οριοθέτηση της σχέσης πολιτικής εξουσίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια επαγγελόμενη ρήξη;
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα «Το νέο Σύνταγμα», Αθήνα 14-15 Ιουνίου 2001.
 
Κοινωνική αρχή και κοινωνικά δικαιώματα στο νέο Σύνταγμα. Κριτική προσέγγιση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα «Η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέες προκλήσεις, τάσεις και προοπτικές μεταρρύθμισης», Κομοτηνή 10-13 Μαΐου 2001.
 
Η πρόταση αναθεώρησης των διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντ.).
Εισήγηση σε ημερίδα με θέμα «Τα θεμελιώδη δικαιώματα στη συνταγματική αναθεώρηση», που διοργάνωσαν η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περιοδικό «Δικαιώματα του Ανθρώπου», Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2001.
 
Η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου στην πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.
Εισήγηση σε Συνέδριο με θέμα «Η συνταγματική αναθεώρηση», που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Αθήνα 6-8 Νοεμβρίου 2000.
 
Τα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες – Προβλήματα και προοπτικές ενόψει του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.
Εισήγηση σε Συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, με θέμα «Ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών μέσω προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής», Σαμοθράκη 22-25 Ιουνίου 2000.
 
Αρχές και κριτήρια θεμελίωσης της αναθεωρητικής λειτουργίας.
Εισήγηση σε ημερίδα που διοργάνωσε ο τομέας Διοικητικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ουσιαστικά και διαδικαστικά όρια της συνταγματικής αναθεώρησης», Αθήνα 8 Μαρτίου 2000.
 
Τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Κριτική προσέγγιση πτυχών του θεσμικού πλαισίου.
Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα σήμερα. Λόγος και αντίλογος», που διοργάνωσε το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Θεσσαλονίκη 20 Νοεμβρίου 1999.
 
Η κοινωνική πολιτική και η πολιτική απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εισήγηση σε ημερίδα με θέμα «Η εμβέλεια της Συνθήκης του Άμστερνταμ», που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στο πλαίσιο του προγράμματος πληροφόρησης του Ευρωπαίου πολίτη και της δράσης προτεραιότητας στον τομέα της πληροφόρησης «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη», Αθήνα 20 Απριλίου 1999.
 
Απασχόληση και κοινωνική προστασία στη Συνθήκη του Άμστερνταμ – Βαθμίδες εξέλιξης των καταστατικών κειμένων της Ένωσης.
Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Συνθήκη του Άμστερνταμ», που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Αθήνα 1-2 Οκτωβρίου 1998.
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 196 - 210 από 215

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr