Εισηγήσεις - Ομιλίες
Ποιο Σύνταγμα για την επόμενη μέρα;
Εισήγηση στη Στρογγυλή Τράπεζα του Συνεδρίου του Ομίλου Μάνεση με θέμα "Ποιο Σύνταγμα για την επόμενη μέρα;", Αθήνα 9-10.6.2017.
 
Δημόσιες πολιτικές των ΟΤΑ: το μεταναστευτικό φαινόμενο και η αντιμετώπισή του από τις τοπικές κοινωνίες
Εισήγηση στο Συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής με θέμα "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (Η πρόκληση της συνταγματικής αναθεώρησης)", Αθήνα 7-8.6.2017.
 
Εναρκτήρια ομιλία στο Συνέδριο "Imposed Constitutions. Aspects of Imposed Constitutionalism"
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Research Group on Constitution-Making and Constitutional Change  of the International Association of Constitutional Law, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου , στις 5-6/5/2017 στην Κύπρο.
 
Συνταγματική αναθεώρηση και τοπική αυτοδιοίκηση
Εισήγηση στην εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με τίτλο "Για περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση", Αθήνα 4.4.2017.
 
Μεταρρυθμιστικές προτάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου
Εισήγηση στην ημερίδα με θέμα "Ανατροπή στο κράτος με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση",  που διοργάνωσαν το Friedrich Ebert Stiftung και το ΙΣΤΑΜΕ, Αθήνα 18.3.2017.
 
Για την πολιτική ταυτότητα του συλλογικού μας υποκειμένου
Εισήγηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Σεβαστάκη, Φαντάσματα του καιρού μας. Αριστερά, κριτική, φιλελεύθερη δημοκρατία (εκδ. Πόλις), Aθήνα 7.3.2017.
 
Η εξέλιξη της ελληνικής πολιτειολογίας
Εισήγηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Χρυσόγονου, Πολιτειολογία. Το κράτος ως μορφή οργάνωσης των ανθρώπινων κοινωνιών, Αθήνα 23.1.2017.
 
Η ανθεκτικότητα των δικαιωμάτων μπροστά στο κράτος έκτακτης ανάγκης

Εισήγηση στην εκδήλωση για την παρουσία της Έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα: "Επικίνδυνα δυσανάλογη: Η διαρκώς διευρυνόμενη 'εθνική ασφάλεια' στην Ευρώπη", Αθήνα 19.1.2017.

 
Διαφάνεια και φαρμακευτική πολιτική
Εισήγηση στη Στρογγυλή Τράπεζα "Ανισότητες στην υγεία», του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2016, του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με θέμα "Η άρση των εμποδίων πρόσβασης και των ανισοτήτων στην υγεία: Η αναζήτηση ων αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών", Αθήνα 13-15.12.2016.
 
Ο συνταγματικός θεσμός της συλλογικής αυτονομίας
Εισήγηση στην ημερίδα "Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις", της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, Αθήνα 29.11.2016.
 
Θεσμική αποτίμηση του ρόλου και της πρόσφατης λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Εισήγηση στην ημερίδα "Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές. Προβλήματα - προοπτικές", της Εταιρίας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες (Ε.Ελ.Δ.Λ.Δ.Ε.), Αθήνα 11.11.2016.
 
Προβλήματα και προοπτικές της ασφάλισης υγείας
Ομιλία στην εκδήλωση με θέμα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ", με αφορμή την επίδοση Τιμητικού Τόμου στον Κωνσταντίνο Κρεμαλή, Αθήνα 10.11.2016.
 
Η κοινωνική ασφάλιση ως προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής
Εισήγηση στην ημερίδα παρουσίασης του Τόμου:  Α. Αναγνώστου-Δεδούλη/Π. Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη (επιμ.), Η κοινωνική ασφάλιση ως προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, (Παπαζήσης 2016), Αθήνα 31.10.2016.

 
Διάλογος δικαστών και νομολογία της κρίσης
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα "Διάλογος Δικαστών. Αλληλεπιδράσεις εθνικών και διεθνών δικαστηρίων", Αθήνα 14-16.6.2016.
 
Τι πρέπει να αλλάξει στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο;
Εισήγηση στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις με τίτλο «Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για μια νέα αρχή στη χώρα», Αθήνα 6.6.2016.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 31 - 45 από 203

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr