Εισηγήσεις - Ομιλίες
Η ανθεκτικότητα του Συντάγματος και τα Μνημόνια
Εισήγηση στο 6ο Νομικό Συνέδριο της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών με τίτλο "Οι Επιπτώσεις του Τρίτου Μνημονίου στην Ελληνική Έννομη Τάξη", Πόρτοχέλι 13-15.5.2016.
 
Κριτική αξιολόγηση του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Εισήγηση στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), και η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (EPKODI) με θέμα "Μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό: Ευκαιρία για εθνική ανασυγκρότηση ή αιτία εθνικού αδιεξόδου", Αθήνα 13.1.2016.

 
Κράτος, κοινωνία και ευάλωτες ομάδες σε αναζήτηση ισοτιμίας και προστασίας
Χαιρετισμός στην 14η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των διακρίσεων του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία "Αντιγόνη", με θέμα "Κράτος, κοινωνία και ευάλωτες ομάδες σε αναζήτηση ισοτιμίας και προστασίας", Αθήνα 14.12.2015.
 
Σκέψεις για το μέλλον της ασφάλισης υγείας

Εισήγηση στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα "Παρόν και Μέλλον της ασφάλισης Υγείας" του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ: "Η αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για την Υγεία και την Ιατρική περίθαλψη", Αθήνα 11.12.2015.

 
Εσωκομματική δημοκρατία, πολιτικό χρήμα και εκλογικό σύστημα
Εισήγηση στη δημόσια συζήτηση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα "Εκλογικό σύστημα, πολιτικό σύστημα και Σύνταγμα", Αθήνα 7.12.2015.
 
Η συνταγματικότητα των ρυθμίσεων της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης
Παρέμβαση στη Γ΄ Συνεδρία με θέμα "Η συνταγματικότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης", της Ημερίδας  της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων "Η κοινωνική ασφάλιση ως προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και κρίση", Αθήνα 2.12.2015.
 
Έξι θέσεις για το ασφαλιστικό
Εισήγηση στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα: Βιώσιμες αλλαγές για αξιοπρεπείς συντάξεις, Αθήνα 25.11.2015. 
 
Can indebted nations reclaim sovereignty through referendums?
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου στο Roundtable του IACL "The sovereign debt revisited by Constitutional and International Law", Athens 13-14.11.2015
 
Η λαϊκή κυριαρχία και η πρόκληση της αμεροληψίας
Εισήγηση σε ημερίδα του Εργαστηρίου της Φιλοσοφίας του Δικαίου, Πολιτικής Φιλοσοφίας και Ηθικής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθήνα 22.6.2015.
 
Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη
Εισήγηση στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο "Δια βίου εκπαίδευση και άτομα με αναπηρία", Αθήνα 19.6.2015.
 
Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλλήλων
Εισήγηση στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Αθήνα 18.6.2015.
 
Amendment-Metrics: The Good, the Bad and the Frequently Amended Constitutions.
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου στο "Workshop on Comparative Constitutional Amendment", International Association of Constitutional Law. Research Group on Constitution-Making and Constitutional Change - Clough Center for the Study of Constitutional Democracy, Boston 15.5.2015.
 
Η εξέλιξη του Συντάγματος σε περίοδο κρίσης.
Εισήγηση στην ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και των εκδόσεων Ευρασία, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Σπύρου Βλαχόπουλου "Η δυναμική ερμηνεία του Συντάγματος", Αθήνα 11.5.2015.
 
Είναι το Σύνταγμά μας ανορθολογικό; Απέτυχαν οι πολιτικοί θεσμοί;
Εισήγηση στην ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και των εκδόσεων Παπαζήση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη "Το Ανορθολογικό μας Σύνταγμα. Γιατί απέτυχαν οι πολιτικοί θεσμοί;" (Σειρά: "Δοκίμια για την Πολιτική και το Σύνταγμα", Αθήνα 2015), Αθήνα 5.5.2015.
 
Για τη συμβολή του Πέτρου Παραρά στη θεωρία του κράτους δικαίου, της αναθεωρητικής λειτουργίας και του κοινοβουλευτισμού.
Εισήγηση στην παρουσίαση των δύο Τόμων του Καθηγητή Πέτρου Παραρά "Res Publica I. Το Κράτος Δικαίου" και "Res Publica II. Δικαιώματα του Ανθρώπου", Αθήνα 24.4.2015.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 60 από 203

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr