Εισηγήσεις - Ομιλίες
Έξι θέσεις για το ασφαλιστικό
Εισήγηση στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα: Βιώσιμες αλλαγές για αξιοπρεπείς συντάξεις, Αθήνα 25.11.2015. 
 
Can indebted nations reclaim sovereignty through referendums?
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου στο Roundtable του IACL "The sovereign debt revisited by Constitutional and International Law", Athens 13-14.11.2015
 
Η λαϊκή κυριαρχία και η πρόκληση της αμεροληψίας
Εισήγηση σε ημερίδα του Εργαστηρίου της Φιλοσοφίας του Δικαίου, Πολιτικής Φιλοσοφίας και Ηθικής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθήνα 22.6.2015.
 
Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη
Εισήγηση στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο "Δια βίου εκπαίδευση και άτομα με αναπηρία", Αθήνα 19.6.2015.
 
Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλλήλων
Εισήγηση στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Αθήνα 18.6.2015.
 
Amendment-Metrics: The Good, the Bad and the Frequently Amended Constitutions.
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου στο "Workshop on Comparative Constitutional Amendment", International Association of Constitutional Law. Research Group on Constitution-Making and Constitutional Change - Clough Center for the Study of Constitutional Democracy, Boston 15.5.2015.
 
Η εξέλιξη του Συντάγματος σε περίοδο κρίσης.
Εισήγηση στην ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και των εκδόσεων Ευρασία, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Σπύρου Βλαχόπουλου "Η δυναμική ερμηνεία του Συντάγματος", Αθήνα 11.5.2015.
 
Είναι το Σύνταγμά μας ανορθολογικό; Απέτυχαν οι πολιτικοί θεσμοί;
Εισήγηση στην ημερίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και των εκδόσεων Παπαζήση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη "Το Ανορθολογικό μας Σύνταγμα. Γιατί απέτυχαν οι πολιτικοί θεσμοί;" (Σειρά: "Δοκίμια για την Πολιτική και το Σύνταγμα", Αθήνα 2015), Αθήνα 5.5.2015.
 
Για τη συμβολή του Πέτρου Παραρά στη θεωρία του κράτους δικαίου, της αναθεωρητικής λειτουργίας και του κοινοβουλευτισμού.
Εισήγηση στην παρουσίαση των δύο Τόμων του Καθηγητή Πέτρου Παραρά "Res Publica I. Το Κράτος Δικαίου" και "Res Publica II. Δικαιώματα του Ανθρώπου", Αθήνα 24.4.2015.
 
Πώς επηρεάζουν τα κοινωνικά δικαιώματα την οικονομία;
Εισήγηση στο Συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους με τίτλο "Οικονομικές διαστάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης σε συνθήκες κρίσης", Αθήνα 15-16.12.2014.
 
The role of the people in constitutional amendment in Greece: between narratives and practice.
Εισήγηση από κοινού με την Αλκμήνη Φωτιάδου στο Roundtable "Constitutional Change and the People", University of Luxembourg and the International Association of Constitutional Law (Constitution-Making and Constitutional Change Research Group), Luxembourg 12.12.2014.
 
Η κοινωνική προστασία μετά τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Εισήγηση στο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα "Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης", Αθήνα 24-25.11.2014.
 
Η σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ως εργαλείο για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχική αναπηρία.
Εισήγηση στο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα "Ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχική αναπηρία: Αυτο-εκπροσώπηση και αυτο-συνηγορία", Αθήνα 13-14.11.2014.
 
Γιατί δεν θέλουμε ένα πιο σύντομο Σύνταγμα;
Εισήγηση στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα "Θέλουμε ένα πιο σύντομο Σύνταγμα;", Αθήνα 13.11.2014.
 
Constitutional adaptability: bouncing back after the financial crisis.
Εισήγηση στο 12o workshop με τίτλο "Constitutions and financial Crisis" στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων, με θέμα "Constitutional Challenges: Global and Local", Όσλο 16-20.6.2014.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 61 - 75 από 212

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr