Εισηγήσεις - Ομιλίες
Η σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ως εργαλείο για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχική αναπηρία.
Εισήγηση στο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα "Ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχική αναπηρία: Αυτο-εκπροσώπηση και αυτο-συνηγορία", Αθήνα 13-14.11.2014.
 
Γιατί δεν θέλουμε ένα πιο σύντομο Σύνταγμα;
Εισήγηση στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα "Θέλουμε ένα πιο σύντομο Σύνταγμα;", Αθήνα 13.11.2014.
 
Constitutional adaptability: bouncing back after the financial crisis.
Εισήγηση στο 12o workshop με τίτλο "Constitutions and financial Crisis" στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων, με θέμα "Constitutional Challenges: Global and Local", Όσλο 16-20.6.2014.
 
Of amending formulas and constitution - making. Questions emerging from the Arab Spring.
Εισήγηση στο 11o workshop με τίτλο "The new spring of constitution - making" στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων, με θέμα "Constitutional Challenges: Global and Local", Όσλο 16-20.6.2014.
 
Ο εξορθολογισμός της δημόσιας ασφάλισης υγείας.
Εισήγηση στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Ν. Σουλιώτη με τίτλο "Η Δημόσια Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα. Από το αδιανόητο στο αυτονόητο", Αθήνα 29.4.2014.
 
Τα πολιτικά διλήμματα της Ευρώπης.
Εισήγηση στο 1ο συνέδριο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα «Ευρώπη και Τοπική Αυτοδιοίκηση», Κόρινθος 2-3.4.2014.
 
Η αναδιοργάνωση του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών σε επίπεδο δήμων
Εισήγηση στην ημερίδα με θέμα "Άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής σε καιρούς κρίσης", που διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης, Αθήνα 10.1.2014.
 
Κρίση του πολιτικού συστήματος και διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε συνέδριο με θέμα "Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σταυροδρόμι Κρίσιμων Εξελίξεων: Πολιτικές, Στρατηγικές Επιλογές και Προοπτικές", που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λουτράκι 6-8.12.2013.
 
Πώς (πρέπει να) αξιολογούμε το Σύνταγμα;
Εισήγηση σε εκδήλωση με θέμα "Κρίση και Σύνταγμα, που διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με αφορμή τη συζήτηση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την αναθεώρηση του Συντάγματος, Θεσσαλονίκη 16.12.2013.
 
Europäisches Krisenmanagement und nationale Verfassungswirklichkeit – Die Nehmerländer
Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα: «Verfassung und Krise», που διοργανώνει το Dimitris-Tsatsos-Institut für Europäische Verfassungswissenschaften, Hagen 29.11.2013.
 
Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στο Σύνταγμα.
Εισήγηση στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα "Επίκαιρα ζητήματα Δημοσίου Δικαίου", που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων, Αθήνα 20.11.2013.
 
Η κοινωνική πολιτική των Δήμων μετά την κρίση.
Εισήγηση στην εκδήλωση με θέμα "Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής", που διοργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά, Αθήνα 20.11.2013.
 
Ζητήματα συνταγματικότητας της πρόσφατης νομοθεσίας περί Επικουρικού Κεφαλαίου (ν. 4090/2012)
Εισήγηση στη 5η Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα "Επίκαιρα θέματα Ασφαλιστικού, Αστικού, Δικονομικού και Ποινικού Δικαίου, σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση και την αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα", η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων", Βόλος 9-10.11.2013.
 
Οι Επιπτώσεις των Μνημονίων στα Συντάγματα της Νότιας Ευρώπης
Εισήγηση στην Ημερίδα προς Τιμήν του Δ. Τσάτσου με θέμα: «Οι Επιπτώσεις της Κρίσης στη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Συνταγματικές Τάξεις των Κρατών Μελών», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία 30.10.2013.
 
Πότε και με ποια κριτήρια πρέπει να αναθεωρείται το Σύνταγμα;
Εισαγωγική ομιλία στο Συνέδριο με θέμα "Η κρίση, το Σύνταγμα και η Αναθεώρησή του", που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert, Αθήνα 15-16.10.2013.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 76 - 90 από 215

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr