Εισηγήσεις - Ομιλίες
Ζητήματα συνταγματικότητας της πρόσφατης νομοθεσίας περί Επικουρικού Κεφαλαίου (ν. 4090/2012)
Εισήγηση στη 5η Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα "Επίκαιρα θέματα Ασφαλιστικού, Αστικού, Δικονομικού και Ποινικού Δικαίου, σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση και την αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα", η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων", Βόλος 9-10.11.2013.
 
Οι Επιπτώσεις των Μνημονίων στα Συντάγματα της Νότιας Ευρώπης
Εισήγηση στην Ημερίδα προς Τιμήν του Δ. Τσάτσου με θέμα: «Οι Επιπτώσεις της Κρίσης στη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Συνταγματικές Τάξεις των Κρατών Μελών», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία 30.10.2013.
 
Πότε και με ποια κριτήρια πρέπει να αναθεωρείται το Σύνταγμα;
Εισαγωγική ομιλία στο Συνέδριο με θέμα "Η κρίση, το Σύνταγμα και η Αναθεώρησή του", που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert, Αθήνα 15-16.10.2013.
 
«Constitution-making in the context of the financial crisis. Why new constitutions now? Does the context matter?»
Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα: «Recreating constitutions - Norway, Iceland, Ireland, Scotland», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, Μπέργκεν Νορβηγίας 30.9.2013.
 
Κωδικοποίηση νομοθεσίας για την ισότητα των φύλων-προτάσεις απλούστευσης
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα «Ισότητα των Φύλων και Δίκαιο: προβλήματα και προκλήσεις» με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Συλλογή / Κωδικοποίηση Νομοθεσίας – Συλλογή Νομολογίας Ελληνικών Δικαστηρίων & του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Προτάσεις Απλούστευσης της Εφαρμογής της Νομοθεσίας», που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Αθήνα 4.7.2013.
 
The debt crisis proving ground: social rights theory revisited
Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Sovereign Debt and Fundamental Social Rights», που συνδιοργανώνουν η Διεθνής Ένωση Συνταγματικού Δικαίου (Ομάδα Κοινωνικών Δικαιωμάτων), η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγβν, το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Libertas) και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 28-29.6.2013.
 
Σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα: «Κοινωνική πολιτική: Δράσεις, συνέργειες, δίκτυα για την κοινωνική συνοχή», που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Θεσσαλονίκη 26.5.2013.
 
Το Συνταγματικό momentum της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την κρίση
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα: «Η διάσωση του ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Κρατικών Ενισχύσεων και το Ίδρυμα Friedrich Ebert, Αθήνα 19.4.2013.
 
Εσωκομματική δημοκρατία, εκλογικό σύστημα και πολιτικό χρήμα
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα: «Πολιτικό σύστημα σε κρίση. Προτάσεις αλλαγής», που διοργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά, Αθήνα 30.1.2013.
 
Συνέχειες και ασυνέχειες στην προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων
Εισήγηση στο 2ο Συνέδριο Δημόσιας Πολιτικής και Θεσμών με θέμα: «Συνέχειες και Ασυνέχειες στο Ελληνικό Κράτος, την Οικονομία, την Κοινωνία: 1945-2012», που διοργανώνουν το Κέντρο Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής και Θεσμών του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αθήνα 13-15 Δεκεμβρίου 2012.
 
Η δικαστική λειτουργία μπροστά στην οικονομική κρίση.
Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα: «Η Δημοκρατία Σήμερα: Μύθος ή Πραγματικότητα», που διοργανώνει ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ. και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονικής, Θεσσαλονίκη 7.12.2012.
 
Η αντοχή των κοινωνικών δικαιωμάτων απέναντι στην οικονομική κρίση.
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέματα από τη συνταγματική επικαιρότητα, που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αθήνα 29.11.2012.
 
Constitutional Change Engineering.
Εισήγηση στην παρουσίαση του Τόμου: X. Contiades (Ed.), «Engineering Constitutional Change. A Comparative Perspective on Europe, Canada and the USA», King's College London, Centre for Political and Constitutional Studies 12.11.2012.
 
Η Έκθεση του ΟΟΣΑ και οι διαχρονικές προτάσεις ανασχεδιασμού της Δημόσιας Διοίκησης.
Εισήγηση στην ημερίδα με θέμα "Ανασχεδιάζοντας τη Δημόσια Διοίκηση", που διοργανώνει η Ένωση Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με αφορμή την επίσημη μετάφραση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Κεντρική Διοίκηση, Αθήνα 5.10.2012.
 
Η πρόσληψη των δικαιωμάτων από τον δικαστή μετά την κρίση.
Εισήγηση στο 8ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα "Κρίση/Κρίσεις και Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διαστάσεις και Απαντήσεις", Ναύπλιο 26.5.2012.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 76 - 90 από 203

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr