Εισηγήσεις - Ομιλίες
Ο εξορθολογισμός της δημόσιας ασφάλισης υγείας.
Εισήγηση στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Ν. Σουλιώτη με τίτλο "Η Δημόσια Ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα. Από το αδιανόητο στο αυτονόητο", Αθήνα 29.4.2014.
 
Τα πολιτικά διλήμματα της Ευρώπης.
Εισήγηση στο 1ο συνέδριο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα «Ευρώπη και Τοπική Αυτοδιοίκηση», Κόρινθος 2-3.4.2014.
 
Η αναδιοργάνωση του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών σε επίπεδο δήμων
Εισήγηση στην ημερίδα με θέμα "Άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής σε καιρούς κρίσης", που διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης, Αθήνα 10.1.2014.
 
Κρίση του πολιτικού συστήματος και διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση σε συνέδριο με θέμα "Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σταυροδρόμι Κρίσιμων Εξελίξεων: Πολιτικές, Στρατηγικές Επιλογές και Προοπτικές", που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λουτράκι 6-8.12.2013.
 
Πώς (πρέπει να) αξιολογούμε το Σύνταγμα;
Εισήγηση σε εκδήλωση με θέμα "Κρίση και Σύνταγμα, που διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με αφορμή τη συζήτηση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την αναθεώρηση του Συντάγματος, Θεσσαλονίκη 16.12.2013.
 
Europäisches Krisenmanagement und nationale Verfassungswirklichkeit – Die Nehmerländer
Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα: «Verfassung und Krise», που διοργανώνει το Dimitris-Tsatsos-Institut für Europäische Verfassungswissenschaften, Hagen 29.11.2013.
 
Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στο Σύνταγμα.
Εισήγηση στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα "Επίκαιρα ζητήματα Δημοσίου Δικαίου", που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων, Αθήνα 20.11.2013.
 
Η κοινωνική πολιτική των Δήμων μετά την κρίση.
Εισήγηση στην εκδήλωση με θέμα "Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής", που διοργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά, Αθήνα 20.11.2013.
 
Ζητήματα συνταγματικότητας της πρόσφατης νομοθεσίας περί Επικουρικού Κεφαλαίου (ν. 4090/2012)
Εισήγηση στη 5η Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα "Επίκαιρα θέματα Ασφαλιστικού, Αστικού, Δικονομικού και Ποινικού Δικαίου, σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση και την αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα", η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων", Βόλος 9-10.11.2013.
 
Οι Επιπτώσεις των Μνημονίων στα Συντάγματα της Νότιας Ευρώπης
Εισήγηση στην Ημερίδα προς Τιμήν του Δ. Τσάτσου με θέμα: «Οι Επιπτώσεις της Κρίσης στη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Συνταγματικές Τάξεις των Κρατών Μελών», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία 30.10.2013.
 
Πότε και με ποια κριτήρια πρέπει να αναθεωρείται το Σύνταγμα;
Εισαγωγική ομιλία στο Συνέδριο με θέμα "Η κρίση, το Σύνταγμα και η Αναθεώρησή του", που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert, Αθήνα 15-16.10.2013.
 
«Constitution-making in the context of the financial crisis. Why new constitutions now? Does the context matter?»
Εισήγηση στο Συνέδριο με θέμα: «Recreating constitutions - Norway, Iceland, Ireland, Scotland», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, Μπέργκεν Νορβηγίας 30.9.2013.
 
Κωδικοποίηση νομοθεσίας για την ισότητα των φύλων-προτάσεις απλούστευσης
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα «Ισότητα των Φύλων και Δίκαιο: προβλήματα και προκλήσεις» με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Συλλογή / Κωδικοποίηση Νομοθεσίας – Συλλογή Νομολογίας Ελληνικών Δικαστηρίων & του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Προτάσεις Απλούστευσης της Εφαρμογής της Νομοθεσίας», που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Αθήνα 4.7.2013.
 
The debt crisis proving ground: social rights theory revisited
Εισήγηση στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Sovereign Debt and Fundamental Social Rights», που συνδιοργανώνουν η Διεθνής Ένωση Συνταγματικού Δικαίου (Ομάδα Κοινωνικών Δικαιωμάτων), η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγβν, το Διεθνές Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Libertas) και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα 28-29.6.2013.
 
Σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής
Εισήγηση στην Ημερίδα με θέμα: «Κοινωνική πολιτική: Δράσεις, συνέργειες, δίκτυα για την κοινωνική συνοχή», που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Θεσσαλονίκη 26.5.2013.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 76 - 90 από 211

Επιλογές

Advertisement

Τελευταίο Άρθρο

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr