Εισηγήσεις - Ομιλίες
Η συμβολή του Αλέξανδρου Σβώλου και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου στην ελληνική συνταγματική θεωρία.

Εισήγηση στην εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία για την παρουσίαση της σειράς πέντε τόμων "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ:Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Αλέξανδρος Σβώλος, Θεόδωρος Φλογαίτης, Νικόλαος Ι. Σαρίπολος, Νικόλαος Ν. Σαρίπολος", Αθήνα 24.1.2012.

 
Social Rights in the Debt Crisis
Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο La Sapienza, Ρώμη 20.1.2012.
 
Ο νόμος 4009/2011 για τα ΑΕΙ
Εισήγηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου "Ο Νόμος 4009/2011 για τα ΑΕΙ", Αθήνα 20.12.2011
 
Εισήγηση σε Εθνικό Εργαστήριο που διοργανώνει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς
Εισήγηση στο στρογγυλό τραπέζι "Δημόσιος Τομέας - Νομοθετική Εξουσία - Εκτελεστική Εξουσία - Πολιτικά Κόμματα - Εκλογές" σε Εθνικό Εργαστήριο με θέμα "Αξιολόγηση του Εθνικού Συστήματος Ακεραιτότητας" που διοργανώνει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, Αθήνα 9.12.2011
 
Προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης. Προς ένα μοντέλο "κυβερνητικής πολυαρχίας;"
Εισήγηση στο 4ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση: Δυνατότητες, Προοπτικές και Αδυναμίες» που διοργανώνουν το Εργαστήριο Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών, Θεσσαλονίκη 1-2.12.2011.
 
Τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα στη δημοσιονομική κρίση. Αμφισβήτηση ή ανανοηματοδότηση του περιεχομένου τους;
Εισήγηση στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Ο ρόλος της κοινωνικής πολιτικής σήμερα. Κριτικές προσεγγίσεις και προκλήσεις" που διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής, Αθήνα 9-11.11.2011
 
Το επόμενο βήμα της πολιτικής. Η Προεδρική Δημοκρατία
Ομιλία στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ και η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για την παρουσίαση του βιβλίου του Αθ. Θεοδωράκη "Το επόμενο βήμα της πολιτικής. Η Προεδρική Δημοκρατία", Αθήνα 29.9.2011
 
Εξουσία, Κοινωνικό Κράτος και Εκπαίδευση στο έργο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά.
Έπαινος στον Καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά κατά την τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κόρινθος 16.6.2011.
 
Η μεταρρύθμιση της συνταγματοπαραγωγικής διαδικασίας.
Εισήγηση σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνουν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Δικανικών Μελετών και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, με θέμα "Η ελληνική κρίση. Για μια νέα θεσμική μεταπολίτευση. Επιστημονικοί προβληματισμοί", Αθήνα, 12.4.2011.
 
Η αναθεωρητική λειτουργία σήμερα και η αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης.
Εισήγηση στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα "Δημοκρατία, Σύνταγμα, Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία", Αθήνα 17-18.2.2011.
 
Διαδικαστικές και ουσιαστικές παρατηρήσεις πάνω στον δύσβατο διάλογο για την ακαδημαϊκή μεταρρύθμιση.
Εισήγηση στην εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα "Το Πανεπιστήμιο σε διάλογο", Αθήνα, 24.1.2011.
 
Κριτικά σχόλια στο κείμενο διαβούλευσης για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.
Εισήγηση στην ημερίδα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο: "Οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση σε διάλογο", Κόρινθος 17.1.2011.
 
The principle of proportionality and social rights.
Εισήγηση στο VIIIth World Congress of the International Association of Constitutional Law , με θέμα: "Constitutions and Principles", Μεξικό 6-10.12.2010.
 
Υπερεθνικές και εθνικές πολιτικές 'απογραφειοκρατικοποίησης' της δημόσιας διοίκησης. Το παράδειγμα της μέτρησης διοικητικών βαρών.
Εισήγηση σε διήμερο Workshop που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το United Nations DP/Regional Centre for Public Administration Reform (UNDP/RCPAR), με θέμα "Ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο", Ρέθυμνο 29-30.11.2010.
 
Η Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή.
Εισήγηση στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και  Δημήτρη Τσάτσου, με τίτλο "Ελλάδα και Ευρώπη τη χρονιά της κρίσης", επ' ευκαιρία της έκδοσης από το Ίδρυμα και τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα του βιβλίου του Κ. Μποτόπουλου "Οδηγός για Λισαβόνα. Ταξίδι στο νέο θεσμικό τοπίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης", Αθήνα, 22.11.2010.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 91 - 105 από 201

Επιλογές

Advertisement

Επικοινωνία

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-
Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου

Ακαδημίας 43, 106 72 Αθήνα
centre@cecl.gr